Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședinței plenare din 9 iunie

Chișinău, 8 iunie 2017 – Parlamentul se va convoca în ședință plenară vineri, 9 iunie. Biroul permanent a adoptat, astăzi, ordinea de zi a ședinței. 

Deputații vor examina o serie de modificări și completări legislative, inclusiv la Legea ocrotirii sănătății, cu privire la activitatea farmaceutică, privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, privind semnătura electronică și documentul electronic, cu privire la investițiile în activitatea de întreprinzător. Pe ordinea de zi mai figurează proiectul de lege cu privire la dispozitivele medicale, organizarea și funcționarea Curții de Conturi, cu privire la actele normative, precum și două proiecte de lege elaborate de Grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității UTA Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al unității teritorial autonome Găgăuzia.   

Plenul Parlamentului urmează să reexamineze Legea nr. 47 din 30 martie 2017 pentru ratificarea Protocolului de amendare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar. Deputații vor discuta și proiectul de lege privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a conductei de transport de gaze pe direcția Ungheni – Chișinău, ceea ce constituie faza a II-a a proiectului ce prevede interconectarea Republicii Moldova la sistemul de transport de gaze al României.

Biroul permanent a mai decis ca Parlamentul să examineze moțiunea simplă asupra politicii externe realizate și promovate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în ședința din 22 iunie.

Tot astăzi, Biroul permanent a aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea componenței nominale a delegațiilor Parlamentului la organizațiile parlamentare internaționale. Astfel, se propune revocarea din componența delegației Parlamentului la APCE a foștilor deputați Andrei Neguța, Igor Dodon și Liliana Palihovici și alegerea deputaților Vlad Batrîncea, Zinaida Greceanîi și Tudor Deliu în calitate de membri.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe