Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președintele Parlamentului Andrian Candu a depus flori în memoria eroilor celui de-al II-lea război mondial

 
Chișinău, 9 mai 2017 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a depus astăzi jerbe de flori și a păstrat un minut de reculegere la Complexul memorial ”Eternitate” în memoria eroilor celui de-al II-lea război mondial și a celor căzuți pentru independența Patriei.

În semn de omagiu și recunoștință, Speakerul a depus coroane de flori și la monumentul Eroilor necunoscuți și a ”Maicii îndurerate”.
 

Președintele Parlamentului a declarat presei că 9 mai are semnificație dublă, e ziua când comemorăm veteranii care au luptat pentru viitorul nostru, pentru libertate și independență. Potrivit lui, 72 de ani în urmă s-a încheiat cea mai neagră și tragică pagină din istoria secolului XX, ca apoi peste 5 ani, în 1950 să fie declarată Ziua Europei – un proiect al păcii care nu ar fi existat fără ziua Victoriei. Astfel, 9 mai prin cele două sărbători - Ziua Victoriei și cea a Europei este pentru a consolida pacea în lume, a menționat Președintele Parlamentului.

 
În amintirea eroilor căzuți în lupte au fost trase salve de foc. La ceremonia dedicată Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei au participat deputați, miniștri, reprezentanți ai corpului diplomatic, angajați ai structurilor de forță, veterani, oaspeți și locuitori ai capitalei.

Ziua de 9 mai este cunoscută drept Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, reprezentând semnarea actului de capitulare necondiționată a Germaniei naziste, fapt care a dus la încheierea în Europa a celui de-al Doilea Război Mondial. În aprilie curent, Parlamentul a votat un un proiect de lege care a oficializat Ziua Europei. Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Acest eveniment este considerat un moment fundamental în istoria Europei.

09.05.17 Depunere de flori la Complexul memorial ”Eternitate”

 

 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
3 aprilie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"