Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
O nouă ședință a Comisiei speciale pentru elaborarea modificărilor în prevenirea suicidului
 
Chișinău, 20 aprilie 2017 - Comisia specială pentru elaborarea pachetului de modificări legislative în domeniul prevenirii suicidului a audiat, în ședința de astăzi, reprezentanții structurilor de forță, responsabile de acest fenomen.
 
Astfel, informații despre prevenirea suicidului, problemele identificate, acțiunile realizate, siguranța mediului on-line, combaterea activităților extremiste și a crimelor cibernetice au prezentat responsabili din cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Procuraturii Generale, Inspectoratului General de Poliție, Departamentului Instituțiilor Penitenciare și Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.
 
La finele discuției de peste trei ore, participanții au formulat mai multe propuneri de îmbunătățire a legislației, inclusiv ce ține de responsabilizarea părinților, statutul psihologului, elaborarea unui document strategic de prevenire a fenomenului, expertiza judiciară etc.
 
Anterior, subiectul a fost abordat și discutat cu reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Educației și Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică. La următoarea ședință vor fi invitați funcționari din cadrul Ministerului Sănătății.
 
Comisia specială pentru elaborarea pachetului de modificări legislative în domeniul prevenirii suicidului va prezenta Parlamentului raportul de activitate și propuneri legislative în termen de 60 de zile. Comisia a fost creată în baza Hotărârii Parlamentului din 24.03.2017. Comisia este constituită din 9 membri, reprezentanți ai tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare – Vladimir Odnostalco, președinte, Lilian Carp – vicepreședinte, Valentina Rotaru – secretar, Elena Bodnarenco, Ion Casian, Maria Ciobanu, Valeriu Ghilețchi, Boris Golovin, Adrian Lebedinschi.
 
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
25 iunie 2018
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"