Visites et informations
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova


La version française du site a été réalisée grâce à l'appui du Programme NORIA de l'Assemblée parlementaire de la Francophonie

Accréditation des journalistes au Parlement

Parlementarisme en République de Moldavie
 
Actualité > Communiqués de presse
Communiqués de presse
O nouă ședință a Comisiei speciale pentru elaborarea modificărilor în prevenirea suicidului
 
Chișinău, 20 aprilie 2017 - Comisia specială pentru elaborarea pachetului de modificări legislative în domeniul prevenirii suicidului a audiat, în ședința de astăzi, reprezentanții structurilor de forță, responsabile de acest fenomen.
 
Astfel, informații despre prevenirea suicidului, problemele identificate, acțiunile realizate, siguranța mediului on-line, combaterea activităților extremiste și a crimelor cibernetice au prezentat responsabili din cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Procuraturii Generale, Inspectoratului General de Poliție, Departamentului Instituțiilor Penitenciare și Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.
 
La finele discuției de peste trei ore, participanții au formulat mai multe propuneri de îmbunătățire a legislației, inclusiv ce ține de responsabilizarea părinților, statutul psihologului, elaborarea unui document strategic de prevenire a fenomenului, expertiza judiciară etc.
 
Anterior, subiectul a fost abordat și discutat cu reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Educației și Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică. La următoarea ședință vor fi invitați funcționari din cadrul Ministerului Sănătății.
 
Comisia specială pentru elaborarea pachetului de modificări legislative în domeniul prevenirii suicidului va prezenta Parlamentului raportul de activitate și propuneri legislative în termen de 60 de zile. Comisia a fost creată în baza Hotărârii Parlamentului din 24.03.2017. Comisia este constituită din 9 membri, reprezentanți ai tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare – Vladimir Odnostalco, președinte, Lilian Carp – vicepreședinte, Valentina Rotaru – secretar, Elena Bodnarenco, Ion Casian, Maria Ciobanu, Valeriu Ghilețchi, Boris Golovin, Adrian Lebedinschi.
 
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all FR
Déclarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Derniers actes législatifs adoptés
 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022268491

Tel.: 022820390
        022233229
        022268569

   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe