Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Deținătorii de mai mult de două licențe de emisie sunt obligați să renunțe la acestea, păstrând cel mult două

Chișinău, 30 martie 2017 –
Deținătorii mai multor licențe de emisie sunt obligați să renunțe la licențe, păstrând numai două de același tip (2 –TV, 2 Radio), după anularea de către Parlament a articolul (II) din legea pentru modificarea și completarea articolului 66 din Codul audiovizualului al Republicii Moldova. Modificarea a fost aprobată cu votul a 79 de deputați din 86 prezenți.

Tot astăzi, deputații au votat ca 6 ore de content local să fie difuzat în orele de maximă audiență. Legea stipulează orele de difuzare a contentului local în intervalul de timp cuprins între orele: 06.00-09.00; 17.00-23.00 în zilele de luni până vineri și 06.00-00.00 în zilele de sâmbătă și duminică pentru TV; 06.00-13.00; 17.00-20.00 pentru radio.

Totodată, produsul autohton va constitui cel puțin 8 ore din volumul zilnic de emisie și va fi difuzat exclusiv în intervalul orelor 6.00-24.00. Cel puțin 6 ore din produsul autohton va fi difuzat în orele de maximă audiență, dintre care cel puțin 4 ore vor fi difuzate în limba de stat.

De asemenea, proiectul prevede aplicarea graduală a penalităților de către autoritatea națională. Astfel, Consiliul Coordonator al Audiovizualului va aplica sancţiuni în dependenţă de gravitatea şi frecvenţa încălcărilor comise.

Deputații au susținut ca măsurarea cotelor de audiență să fie efectuată de către o companie selectată în baza unei licitații transparente cel puțin o dată la 5 ani conform procedurilor și condițiilor stabilite printr-un Regulament aprobat de CCA.

Proiectul a fost înregistrat în Parlament la 22 mai 2015, fiind avizat de Consiliul Europei și OSCE.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"