Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Expoziție de carte și fotografie în memoria victimelor Holocaustului, deschisă la Parlament

Chișinău, 16 martie 2017 – Parlamentul a găzduit expoziția de carte și fotografie „În memoria victimelor Holocaustului”. Colecția ilustrează persecutarea şi exterminarea evreilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv pe teritoriul actual al Republicii Moldova. 

Cărțile sunt din fondurile Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”, Filiala ”Ițic Mangher”, care deține o colecție impresionantă de volume la subiectul Holocaustului. Colecția de fotografii prezintă materialele din arhivele Muzeului Memorial al Holocaustului din SUA, Memorialului Victimelor Holocaustului din Germania, Centrului de Documentare Ebraică din Italia etc.

 

”Trebuie să ținem minte suferințele prin care au trecut sute de mii de oameni, fiindcă doar așa vom trage învățăminte pentru ca ororile de acest gen să nu se repete niciodată”, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu la inaugurarea expoziției.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit a apreciat faptul că Republica Moldova a progresat semnificativ în promovarea acțiunilor de comemorare și studiere a Holocaustului.

”Eforturile Republicii Moldova în combaterea antisemitismului sunt demne de laudă. Această expoziție este un pas făcut spre deschiderea la Chișinău a unui muzeu în memoria victimelor Holocaustului”, a menționat diplomatul american.

La rândul său, Președintele Comunității Evreiești, Alexandr Bilinkis a salutat acțiunile întreprinse de Parlament pentru conștientizarea consecințelor Holocaustului.

La eveniment au fost prezenți deputați, reprezentanți ai Guvernului, diplomați, experți, reprezentanți ai societății civile, precum și victime ale Holocaustului. Expoziția va fi deschisă la Parlament timp de o săptămână. 

Evenimentul a fost organizat cu susținerea Comunității Evreiești din Republica Moldova și a Ambasadei SUA la Chișinău.

 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Friday, May 25, 2018
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe