Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Majoritatea din Parlament este determinată să implementeze angajamentele asumate pentru integrarea în Uniunea Europeană

Moldova este o republică parlamentară, iar majoritatea din Parlament este consolidată și determinată să implementeze cu eforturi dublate angajamentele asumate pentru integrarea în Uniunea Europeană, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu, astăzi, la întrevederea cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Sven Mikser, aflat într-o vizită oficială la Chişinău.

Președintele Parlamentului a anunțat despre adoptarea Programul legislativ pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană la prima ședință a Legislativului din această sesiune. ”Este ca niciodată important să implementăm reformele care să accelereze integrarea în Uniunea Europeană și să readucă încrederea oamenilor și a partenerilor externi”, a menționat Andrian Candu.

Potrivit lui, implementarea angajamentelor din Acordul de Asociere este o prioritate a Parlamentului. De asemenea, deputații vor promova norme și reforme pentru consolidarea capacităților instituționale, a statului de drept, pentru asigurarea securității energetice, independenței justiției, integrității, etc. De asemenea, printre prioritățile Parlamentului rămâne combaterea propagandei și suportul pentru reglementarea diferendului transnistrean.

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Sven Mikser, a declarat că țara sa va susține în continuare aspirațiile de integrare europeană a Republicii Moldova. În contextul preluării de către Estonia a președinției Consiliului Uniunii Europene, în a doua jumătate a anului curent, a fost abordat subiectul Parteneriatului Estic și necesitarea implementării reformelor.

La întrevedere au participat președinta comisiei pentru politică externă, Valentina Buliga și președintele grupului parlamentar de prietenie cu Republica Estonia Ion Apostol, Inga Ionesii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Estonia.


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
21 ianuarie 2021
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"