Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
A demarat Programul de stagii pentru sesiunea de primăvară a Parlamentului

Chișinău, 27 februarie 2017 – Programul de stagii al sesiunii de primăvară 2017 a început, astăzi, la Parlamentul Republicii Moldova, pentru al patrulea an consecutiv. 15 studenți și masteranzi vor activa circa trei luni în cadrul subdiviziunilor Legislativului.

Programul de stagii a început, în dimineața zilei, cu un tur ghidat al clădirii Parlamentului, în cadrul căruia tinerii au putut vizita Sala de ședințe plenare, sala Europei, sala de conferințe de presă etc. De asemenea, stagiarii au fost întâmpinați de reprezentanții subdiviziunilor structurale unde își vor petrece stagiul.
 

Tinerii admiși la Programul de stagii sunt studenți și masteranzi de la mai multe instituții universitare din țară, inclusiv Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat ”I.Creangă”, Universitatea de Studii Economice și Europene ”Constantin Stere”, Academia de Studii Economice etc.

Stagiarii vor avea un program de 20 - 25 de ore pe săptămână și vor activa în cadrul următoarele subdiviziuni solicitate : Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, Comisia politică externă și integrare europeană, Comisia economie, buget și finanțe, Comisia drepturile omului și relații interetnice, Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Direcția comunicare și relații publice și Serviciul dezvoltare strategică.

Potrivit Regulamentului privind realizarea Programului de stagii, pentru perioada sesiunii de primăvară 2017 au fost oferite 20 de locuri. Au fost depuse 19 dosare de participare, dintre care 15 dosare au fost acceptate, 4 dosare – respinse. Programul prevede implicarea stagiarului în procesul de analiză a actelor normative, participare la elaborarea lor, la întocmirea comentariilor legislative, notelor informative, etc.
 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
21 ianuarie 2021
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"