Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Andrian Candu: Parlamentul va deveni instituție gazdă a activității de voluntariat

Chișinău, 4 decembrie 2016 – Parlamentul va deveni instituție gazdă a activității de voluntariat. Anunțul a fost făcut de Președintele Parlamentului Andrian Candu la ”Festivalul Voluntarilor”.

”În prezent, Parlamentul pregătește dosarul de acte pentru a obține statutul de instituție gazdă a activității de voluntariat. Acest lucru lucru va permite atât voluntarilor să se implice în activitățile Parlamentului, cât și deputaților și angajaților Secretariatului Parlamentului să participe mai activ la diverse acțiuni de voluntariat”, a menționat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a oferit diplome și premii bănești celor mai activi voluntari din țară. 

”Voluntarii sunt cei care pot schimba lucrurile, cu dedicație și dragoste, am o apreciere și un respect deosebit pentru munca lor. Ei sunt o comunitate întreagă, care chiar își iubesc țara, au un sentiment frumos al patriotismului și fără aprecieri materiale continuă să desfășoare acțiuni de voluntariat. Dovadă că pentru a face lucruri frumoase nu ai nevoie de legi este și faptul că ”Festivalul Voluntarilor” este la a XIV-a ediție, iar Legea voluntariatului este în vigoare de 6 ani”, a declarat Președintele Parlamentului. 

Prezent la eveniment, Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, i-a felicitat pe voluntari, menționând importanța unei culturi a voluntariatului, menită să schimbe în bine țara.

”Festivalul Voluntarilor” este un eveniment organizat anual, cu scopul de a recunoaște public munca și meritele voluntarilor, precum și de a încuraja societatea civilă. Evenimentul este susţinut de cele mai active organizații care promovează voluntariatul şi de instituțiile de stat. ”Festivalul Voluntarilor” este organizat în contextul Zilei internaționale a voluntarilor, marcată anual pe data de 5 decembrie. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"