Visites et informations
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova


La version française du site a été réalisée grâce à l'appui du Programme NORIA de l'Assemblée parlementaire de la Francophonie

Accréditation des journalistes au Parlement

Observator European

Integritatea este Libertate

Parlementarisme en République de Moldavie
Actualité > Communiqués de presse
Communiqués de presse
Strategia de Dezvoltare a Societății Civile va fi revizuită

Chișinău, 18 noiembrie 2016 – Strategia de Dezvoltare a Societății Civile pentru anii 2012-2015 va fi revizuită. 

Astăzi, a avut loc o ședință comună cu participarea deputaților, consultanților în comisiile parlamentare, responsabili de cooperarea cu societatea civilă, reprezentanților ministerelor de resort, Cancelariei de Stat, partenerilor de dezvoltare și reprezentanților societății civile, care pot oferi expertiză în revizuirea Strategiei. Ședința a fost moderată de Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici.

În cadrul ședinței au fost discutate prioritățile Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile 2012 -2015, propunerile societății civile și ale deputaților pentru actualizarea documentului și revizuirea planului de acțiuni, iar în baza acestora se va constitui un grup de lucru pentru revizuirea Strategiei.

Vicepreședinta Parlamentului a propus ca documentul să fie definitivat până pe data de 1 februarie 2017, iar, ulterior, să fie supus dezbaterilor publice. Totodată, Liliana Palihovici a menționat că va fi selectat un expert care va elabora un document de calitate și va facilita ședințele grupurilor de lucru, precizând că este importantă susținerea partenerilor de dezvoltare.

”Avem mult de muncit la implementarea acțiunilor prevăzute în Strategia de Dezvoltare a Societății Civile și actualizarea ei pentru ca Parlamentul să dezbată documentul cât mai curând. Vă îndemn să muncim eficient pentru ca până la 1 februarie să avem un document de calitate, bine elaborat”, a precizat Liliana Palihovici.

Reprezentanții societății civile au declarat că prioritățile Strategiei rămân actuale, de aceea documentul trebuie revizuit, fiind stabilite acțiunile care merită a fi continuate și cele care nu au fost realizate, dar neapărat trebuie să fie implementate. Sectorul asociativ a propus Parlamentului să fie actualizat planul de acțiuni al Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile, ținându-se cont de concluziile și recomandările formulate de Parlament, Guvern, societatea civilă și partenerii de dezvoltare la dezbaterile din cadrul Conferinței anuale ”Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă”, desfășurată în perioada 4-5 iulie 2016. 

La sfârșitul lunii iulie, Biroul permanent al Parlamentului a aprobat o hotărâre, care stabilește un șir de măsuri de consolidare a cooperării dintre Parlament și societatea civilă în cadrul procesului decizional. Este vorba, în special, despre crearea unor grupuri de lucru, care vor elabora modificări în vederea îmbunătățirii cadrului legislativ pentru a spori transparența decizională și pentru a revizui Strategia de Dezvoltare a Societății Civile.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all FR
Déclarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
jeudi 25 février 2021
Pentru data selectata, la moment nu este nici o inregistrare FR
Derniers actes législatifs adoptés
 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022268491

Tel.: 022820390
        022233229
        022268569

   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe