Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președintele Parlamentului Andrian Candu s-a întâlnit cu un grup de parlamentari europeni


Chișinău, 30 octombrie 2016 - Controlul asupra implementării legilor adoptate de Parlament este una dintre prioritățile Legislativului, punctate pentru următoarea perioadă de Președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea de astăzi cu un grup de deputaţi ai Parlamentului European, care se află în vizită de monitorizare a alegerilor prezidențiale în Republica Moldova.
 
Andrian Candu a mai anunțat că majoritatea parlamentară este bine sudată și focusată pe promovarea reformelor, nu pe divergențe politice. Potrivit lui, Parlamentul și Guvernul își sincronizează agenda pentru obținerea unor rezultate care ar readuce încrederea oamenilor, a societății civile și a partenerilor internaționali în politicienii din Republica Moldova. 

Vorbind despre alegerile prezidențiale, președintele Parlamentului a subliniat interesul autorităților pentru ca scrutinul să fie liber și corect. De asemenea, Andrian Candu a notificat colegii din Parlamentul European că majoritatea nu ia în calcul schimbarea prerogativelor Președintelui, indiferent de rezultatul alegerilor. 

În contextul dialogului interparlamentar UE – RM, Președintele Parlamentului și-a exprimat angajamentul pentru implementarea agendei de reforme asumate pentru parcursul european al statului. 

Din delegația Parlamentului European au făcut parte Igor Šoltes, Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană, Slovenia, Siegfried Mureşan, Grupul Partidului Popular European, România, membru al Delegației PE la Comitetul parlamentar de asociere UE-Moldova, Heidi Hautala, Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană, Finlanda, Fabio Massimo Castaldo, Grupul Europa Libertății și Democrației Directe, Italia, Janusz Korwin-Mikke, deputat neafiliat, Polonia, precum și Șeful delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola. 


 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"