Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Cooperarea interparlamentară moldo-ungară, în vizorul Comisiei administrație publică, dezvoltarea regională, mediu și schimbări climatice
 
Chișinău, 18 octombrie 2016 – Președinta Comisiei administrație publică, dezvoltarea regională, mediu și schimbări climatice a Parlamentului Republicii Moldova, Violeta Ivanov a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei la Chișinău, Mátyás Szilágyi.

Întrevederea a avut loc în contextul intensificării cooperării la nivel parlamentar, în urma vizitei oficiale la Chișinău a Președintelui Adunării Naționale a Ungariei László Kövér, inclusiv în vederea explorării oportunităților de colaborare interparlamentară bilaterală la nivel de comisii permanente de profil.

Președinta Comisiei parlamentare s-a pronunțat pentru dinamizarea cooperării pentru implementarea bunelor practici și perfecționarea legislației naționale atît în domeniul mediului și schimbărilor climatice, cît și în domeniul dezvoltării autonomiei și democrației locale, și a menționat interesul în schimb de experiență în domeniile dezvoltării durabile, protecției mediului, aprovizionării cu apă, etc.

Deputata Violeta Ivanov i-a mulțumit oficialului ungar pentru sprijinul constant al Ungariei oferit țării noastre în cadrul mai multor proiecte de dezvoltare, subliniind interesul Republicii Moldova în realizarea proiectelor comune în cadrul Strategiei Dunării în domeniul energetic, protecția mediului, transporturi și altele.

La rîndul său, Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova s-a arătat disponibil să acorde, în limita competenței, asistență în promovarea dialogului parlamentar moldo-ungar.

Comisia administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"