Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Angajament asumat de Republica Moldova față de UE: Parlamentul a adoptat pachetul energetic

Chișinău, 27 mai 2016 – Parlamentul a creat condiții pentru reformarea domeniului energetic, adoptând, astăzi, pachetul energetic în lectura a II-a. 

Pachetul energetic prevede instituirea unei piețe de energie electrică și gaze naturale concurențiale în Republica Moldova, mai multe posibilități pentru cetățeni de a alege furnizorii, de a negocia prețuri rezonabile, în condiții de calitate, eficiență și securitate.

Pachetul energetic asigură crearea unui cadru legal adecvat pentru încurajarea intrării de noi furnizori pe piața energiei electrice și a gazelor naturale, fapt ce va contribui la dezvoltarea concurenței în acest domeniu, precum și la sporirea securității aprovizionării cetățenilor cu energie electrică și gaze naturale. 

„Republica Moldova a făcut un pas crucial pentru reformarea domeniului energetic. Cetățenii vor avea dreptul să-și aleagă furnizorii de energie electrică și gaze naturale, să negocieze prețuri rezonabile, în condiții de calitate și eficiență. Astăzi țara noastră și-a onorat încă un angajament important față de Uniunea Europeană”, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu. 

Cele 4 legi votate de deputați în lectură finală presupun transpunerea și implementarea directivelor europene și a actelor europene care fac parte din Pachetul energetic III, inclusiv prin realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova prin semnarea Acordului de Asociere.

Proiectele de legi din pachetul energetic au fost elaborate cu participarea experților străini și reprezentanților societății civile.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
6 aprilie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"