Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Comisia de concurs a selectat candidatul la funcția de Guvernator al BNM

Chișinău, 3 martie 2016 – Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei a anunțat astăzi rezultatele concursului.

În calitate de candidat la funcția de Guvernator al BNM a fost desemnat Sergiu Cioclea, care a acumulat punctajul maxim, în conformitate cu criteriile de evaluare stabilite de membrii Comisiei de concurs. Pe următoarele două poziții s-au clasat candidații Valeriu Chițan și Vadim Brînzan.

„Comisia a stabilit că primul candidat inclus în lista pentru funcția de Guvernator este Sergiu Cioclea, care s-a remarcat prin viziuni foarte clare în ceea ce privește experiența în domeniul financiar-bancar, dezvoltarea sistemului bancar din țara noastră și a avut o poziție clară cu privire la dezvoltarea segmentului economic în conlucrare cu Banca Națională a Moldovei”, a declarat Președintele Comisiei de concurs, Ștefan Creangă.

Președintele Parlamentului Andrian Candu le-a mulțumit membrilor Comisiei și a anunțat că, în cel mai scurt timp, urmează să propună candidatul selectat Legislativului. „Sunt anumite proceduri legale care trebuie respectate. Voi discuta cu candidatul înainte de a face propunerea plenului Parlamentului, urmărind ca în continuare procesul să fie unul transparent, corect și adus la cunoștința opiniei publice”, a declarat Speakerul Andrian Candu, susținând inițiativa organizării unor astfel de concursuri și pentru alte funcții publice importante.

La concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al BNM s-au înscris 9 candidați: Roman Cernîșev, Vadim Brînzan, Sergiu Cioclea, Serghei Melnik, Valeriu Chițan, Victor Timotin, Gheorghe Dimitrov, Sergiu Iachim și Vladimir Munteanu.


Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
1 aprilie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"