Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Platforma Deputatelor din Parlamentul Republicii Moldova și societatea civilă își unesc eforturile pentru organizarea unui forum național

Chișinău, 1 martie 2016 – Astăzi a avut loc ședința de lucru a Platformei Comune de Dialog a Doamnelor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova și reprezentanții societății civile pentru organizarea forumului public național “Parteneriat pentru o Moldovă Inclusivă și Prosperă: Femeia Contează”, ediția a III-a.

Participantele au decis ca evenimentul să fie organizat pe 28 martie 2016 în Chișinău. Conform conceptului aprobat astăzi, în acest an, forumul va avea 9 grupuri tematice unde se vor dezbate subiecte de interes comun, cum ar fi: accesibilitatea instituțiilor de stat pentru persoanele cu necesități speciale; recunoaștere studiilor și calificărilor obținute în afara țării de către femeile migrante; integrarea socială a copiilor femeilor migrante; schimbarea abordării față de concediul de îngrijire a copiilor pentru femeile din Republica Moldova; accesul femeilor la finanțare pentru dezvoltarea afacerilor; politici de facilitare a dezvoltării antreprenoriatului social.

De asemenea, printre problemele care vor fi discutate în grupurile tematice de la forum se numără și accesul persoanelor în etate la medicamentele compensate, vârsta de pensionare pentru femei, precum și combaterea violenței împotriva femeilor și ratificarea Convenției de la Istanbul.

Forumului public național “Parteneriat pentru o Moldovă Inclusivă și Prosperă: Femeia Contează”, ediția a III-a va fi organizat cu susținerea Agenției Națiunilor Unite pentru Femei în Moldova (UN Women).

Platforma comună de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
6 iunie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"