Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Sesiune strategică de planificare pentru Platforma comună de dialog a doamnelor deputate

Chișinău, 15 decembrie 2015 – Viziunea, misiunea, valorile și obiectivele Platformei comune de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova au fost discutate astăzi în cadrul unei sesiuni de planificare strategică.

La eveniment au participat deputatele Liliana Palihovici, Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Valentina Buliga, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Raisa Aploschii, Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Elena Hrenova, Alla Dolință, Aliona Goța și Mihaela Spatari.

În mesajul adresat celor prezenți, Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici s-a referit la importanța acțiunilor desfășurate de Platforma comună de dialog a doamnelor deputate. “Platforma trebuie să reprezinte o voce, iar noi, prin diverse  acțiuni, proiecte de legi, control parlamentar, să facem ceva util pentru toți cetățenii, pentru a avea o societate mai dezvoltată, mai bună, mai echitabilă”, a declarat Liliana Palihovici.

De asemenea, Vicespeakerul a menționat faptul că platforma ar putea oferi un exemplu bun pentru implicarea mai activă a femeilor în procesul decizional. “Prin această Platformă vom încerca să sporim încrederea femeilor și să le motivăm să participe mai activ la luarea deciziilor în beneficiul tuturor cetățenilor”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului.

În cadrul sesiunii, consultanta internațională PNUD, Sarmite D. Bulte a informat deputatele despre exemplele de bune practici ale platformelor femeilor deputate din alte țări.

Totodată, a fost prezentat și un proiect de regulament pentru Platforma comună de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova, care urmează a fi consultat și adoptat la ședințele următoare ale Platformei. 

Platforma comună de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova a fost constituită la 12 martie 2015, cu scopul stabilirii unei comunicări între doamnele deputate, pentru o mai bună cooperare în promovarea subiectelor de interes comun din societate. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
26 octombrie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"