Visites et informations
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova


La version française du site a été réalisée grâce à l'appui du Programme NORIA de l'Assemblée parlementaire de la Francophonie

Accréditation des journalistes au Parlement

Observator European

Integritatea este Libertate

Parlementarisme en République de Moldavie
Actualité > Communiqués de presse
Communiqués de presse
Sesiune strategică de planificare pentru Platforma comună de dialog a doamnelor deputate

Chișinău, 15 decembrie 2015 – Viziunea, misiunea, valorile și obiectivele Platformei comune de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova au fost discutate astăzi în cadrul unei sesiuni de planificare strategică.

La eveniment au participat deputatele Liliana Palihovici, Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Valentina Buliga, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Raisa Aploschii, Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Elena Hrenova, Alla Dolință, Aliona Goța și Mihaela Spatari.

În mesajul adresat celor prezenți, Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici s-a referit la importanța acțiunilor desfășurate de Platforma comună de dialog a doamnelor deputate. “Platforma trebuie să reprezinte o voce, iar noi, prin diverse  acțiuni, proiecte de legi, control parlamentar, să facem ceva util pentru toți cetățenii, pentru a avea o societate mai dezvoltată, mai bună, mai echitabilă”, a declarat Liliana Palihovici.

De asemenea, Vicespeakerul a menționat faptul că platforma ar putea oferi un exemplu bun pentru implicarea mai activă a femeilor în procesul decizional. “Prin această Platformă vom încerca să sporim încrederea femeilor și să le motivăm să participe mai activ la luarea deciziilor în beneficiul tuturor cetățenilor”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului.

În cadrul sesiunii, consultanta internațională PNUD, Sarmite D. Bulte a informat deputatele despre exemplele de bune practici ale platformelor femeilor deputate din alte țări.

Totodată, a fost prezentat și un proiect de regulament pentru Platforma comună de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova, care urmează a fi consultat și adoptat la ședințele următoare ale Platformei. 

Platforma comună de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova a fost constituită la 12 martie 2015, cu scopul stabilirii unei comunicări între doamnele deputate, pentru o mai bună cooperare în promovarea subiectelor de interes comun din societate. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all FR
Déclarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Derniers actes législatifs adoptés
 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022268491

Tel.: 022820390
        022233229
        022268569

   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe