Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Andrian Candu solicită sprijin pentru semnarea acordurilor de protecție socială a cetățenilor moldoveni aflați în Spania

Chișinău, 8 iulie 2015 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a solicitat sprijinul autorităților spaniole pentru semnarea acordurilor de protecție socială a cetățenilor moldoveni aflați în Spania. Subiectul a fost discutat de Speakerul Andrian Candu în cadrul unei întrevederi cu Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării al Regatului Spaniei, Ignacio Ybáñez, aflat într-o vizită în țara noastră. 

Andrian Candu și-a exprimat speranța că urmează a fi stabilită o nouă etapă în relațiile de colaborare dintre Republica Moldova și Spania pe diverse dimensiuni, în special la nivel economic, social și cultural. Este vorba de implementarea unor proiecte comune economice, în domeniul transporturilor și energetic, la nivel de infrastructură, precum și organizarea unor misiuni de afaceri pentru atragerea investițiilor spaniole în economia Republicii Moldova.

În cadrul discuțiilor Președintele Parlamentului s-a mai referit la prioritățile legislative și la evoluțiile politice din țară. ”Prioritățile noastre pentru următoarea perioadă sunt crearea unei coaliții parlamentare majoritare, învestirea noului Guvern și reluarea negocierilor cu FMI pentru a continua procesul de implementare a agendei de reforme și de democratizare a țării, de creștere economică, crearea unui mediu de afaceri atractiv și lupta cu corupția. Pentru a implementa prevederile Acordului de Asociere este nevoie, în primul rând, de stabilitate politică”, a declarat Andrian Candu.

Totodată, Speakerul a anunțat că, în această săptămână, deputații urmează să examineze și să adopte Programul priorităților legislative de transpunere a angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere între Republica Moldova și UE pentru următorii doi ani.

Andrian Candu a mulțumit autorităților spaniole pentru faptul că Parlamentul Spaniei a ratificat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE, iar în prezent documentul urmează a fi semnat de Regele Spaniei.

La rândul său, oficialul spaniol a salutat eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova, menționând că Spania va susține și în continuare țara noastră în procesul de modernizare și democratizare.

 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"