Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
 
Comunicate de Presă
Cadouri pentru copiii din spital de la Președintele Parlamentului

Chișinău, 1 iunie 2015 – Copiii internați la Clinica ”Emilian Coțaga” din capitală au avut parte de un program distractiv, plin de surprize și cadouri cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor. Surprizele au venit din partea Președintelui Parlamentului Andrian Candu, care le-a organizat copiilor o mică sărbătoare. 

Pe o scenă improvizată în curtea spitalului, clovnul Fănică și actorii de la Teatrul Municipal de Păpuși ”Guguță” le-au prezentat copiilor un spectacol de zile mari. Curtea spitalului a răsunat de cântece, dansuri și voie bună, iar copiii au petrecut momente de bucurie alături de părinți. 

Fiecare copil a primit cadouri din partea Speakerului. Copiii, care din motive de sănătate n-au fost prezenți la eveniment, au fost vizitați de Andrian Candu în saloanele de spital și au primit jucării cu ocazia Zilei Copiilor.  

”Sunt copilași care, din păcate, nu vor ajunge azi, de Ziua Copiilor, pe terenul de distracții, și atunci e bine ca distracția să ajungă la ei. Mă bucur că, împreună cu colegii, am reușit să le creăm această sărbătoare. Să aveți o copilărie cât mai frumoasă și mai sănătoasă!”, a fost mesajul Președintelui Parlamentului adresat copiilor internați la Clinica ”Emilian Coțaga”. 

Directorul spitalului Janet Buliga le-a dorit copiilor să fie sănătoși și să obțină succese mari la învățătură. ”Cu profesionalismul și competența medicilor, vă promitem, dragi copii, să ajungeți cât mai curând acasă, iar această sărbătoare sperăm să stimuleze efectele medicamentelor”, a menționat Janet Buliga. 

Părinții copiilor internați în spital i-au mulțumit Speakerului pentru atenția și surprizele oferite, precum și pentru faptul că a reușit să transforme o zi de spital într-una de sărbătoare. 

În prezent circa 150 de copii sunt internați în cele 9 secții ale Clinicii. Anual circa 8 500 de copii din întreaga republică beneficiază de tratament la Clinica ”Emilian Coțaga” a Institutului Mamei și Copilului. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
1 iunie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"