Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
La Chișinău a fost inaugurat bustul fostului primar de origine germană al capitalei, Karl Schmidt

Chișinău, 10 mai 2014 – Președintele Parlamentului Igor Corman a participat astăzi împreună cu Vicepreședinta Bundestagului Germaniei, Ulla Schmidt la ceremonia de dezvelire a bustului fostului primar de origine germană al municipiului Chișinău, Karl Schmidt.

La eveniment au mai participat Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, deputați, membri ai Guvernului, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

„Aducem astăzi un omagiu frumos unui primar deosebit în istoria capitalei noastre. Karl Schmidt împreună cu Alexandru Bernardazzi au schimbat radical fața și identitatea orașului. Datorită lui Karl Schmidt, Chișinăul a devenit una dintre cele mai frumoase capitale guberniale din acele timpuri”, a menționat Igor Corman.

„Sper ca bustul lui Karl Schmidt să devină o carte de vizită pentru toți cei care vor vizita Republica Moldova, dar și pentru cetățenii noștri care vor dori să afle mai multe despre istoria capitalei”, a mai declarat șeful Legislativului, remarcând că nemții basarabeni reprezintă o punte vie de legătură între Republica Moldova și Germania, la fel ca și comunitatea poloneză din țara noastră.

La rândul său, Vicepreședinta Bundestagului Germaniei, Ulla Schmidt s-a declarat onorată să se afle pentru prima dată în vizită în Republica Moldova și să participe la inaugurarea bustului lui Karl Schmidt, care a reușit să facă multe lucruri frumoase pentru capitala noastră. „Chișinăul este un oraș cu o viață culturală deosebită, un oraș cu un șarm de necontestat, un oraș intercultural. Sunt curioasă să-l descopăr în următoarele zile”, a menționat Ulla Schmidt.

Inițiativa inaugurării bustului fostului primar de origine germană al municipiului Chișinău, Karl Schmidt a venit din partea Ambasadorului Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer și Ambasadoru
lui Polonei în țara noastră, Artur Michalski. Președintele Parlamentului le-a mulțumit celor doi diplomați pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului.

 

 

 

 


Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
26 martie 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"